Mocht FC Utrecht zondag Heracles Almelo verslaan in de finale van de play-offs, dan gaat de club mogelijk alsnog geen Europees voetbal spelen.

De club bevestigt zaterdagochtend de berichtgeving in De Telegraaf dat er een financiële kwestie is met de KNVB.

FC Utrecht laat weten dat er onduidelijkheid is rond transfersommen van spelers aan vroegere clubs. Het gaat daarbij om een bedrag van 37.250 euro. Maandag volgt een gesprek met de licentiecommissie van de KNVB.

De licentiecommissie wordt geadviseerd door het bureau licentiezaken. Vooralsnog zou de licentiecommissie bij het standpunt blijven dat de club Europa niet in mag.

De KNVB bevestigt dat FC Utrecht op dit moment nog niet in aanmerking komt voor een Europese licentie. De nationale voetbalbond stelt dat de club vooralsnog niet voldoet aan de eisen die de UEFA stelt aan een Europese licentie.

De KNVB zegt sowieso vijf clubs te zullen inschrijven voor Europees voetbal. PSV, Ajax, Feyenoord en AZ zijn al zeker van deelname. Het eerste duel tussen Heracles en FC Utrecht eindigde donderdag in 1-1.

Verstoord

Het liefst had de KNVB het nieuws over de Europese licentie van FC Utrecht pas maandag na het het beslissende duel met Heracles Almelo naar buiten gebracht. De play-offs om promotie en degradatie werden woensdag ook al verstoord door het voorgenomen besluit om FC Twente naar de eerste divisie te laten degraderen.

Dit seizoen eindigde FC Utrecht onder Ten Hag als vijfde in de Eredivisie. Tegenstander Heracles werd zesde. De wedstrijd in Utrecht begint zondag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers.