Een gebroken rib houdt Mario Götze zaterdag aan de kant tijdens de Duitse bekerfinale tussen Bayern München en Borussia Dortmund.

De aanvallende middenvelder hield die kwetsuur over aan de laatste competitiewedstrijd, vorige week tegen Hannover 96.

Götze werd deze week behandeld door de medische staf van Bayern en is ook met de ploeg meegereisd naar Berlijn, maar na de afsluitende training van vrijdag maakte de Duitse kampioen bekend dat hij niet in actie kan komen.

Götze stond een groot deel van dit seizoen aan de kant vanwege blessureleed. De laatste weken kwam de oud-speler van Dortmund weer regelmatig in actie, maar een nieuwe kwetsuur kost hem de bekerfinale tegen zijn oude liefde.

Hij moet de wedstrijd net als Arjen Robben vanaf de tribune bekijken. Volgens Bayern is de EK-deelname van Götze niet in gevaar.

De 23-jarige international bezorgde de 'Mannschaft' twee jaar geleden de wereldtitel, door in de verlenging van de WK-finale tegen Argentinië het enige doelpunt te maken (1-0).

Bravo

FC Barcelona kan zondag in de Spaanse bekerfinale beschikken over Claudio Bravo. De Chileense doelman stond zo'n drie weken aan de kant met een kuitblessure.

Bravo (33) kreeg vrijdag van de medische staf van Barcelona groen licht om te spelen tegen Sevilla, dat woensdag voor het derde jaar op rij de Europa League won.

Bravo is de eerste keus van trainer Luis Enrique in de Spaanse competitie. De Chileen werd de laatste wedstrijden van het seizoen vervangen door Marc-André ter Stegen, de Duitser die normaal gesproken onder de lat staat in de bekerwedstrijden en de Champions League. Het ligt voor de hand dat Ter Stegen zondag mag starten tegen Sevilla.

Naast Bravo kreeg ook aanvaller Sandro Ramirez groen licht om na een blessure weer in actie te komen. Barcelona jaagt zondag in Madrid op de vierde prijs van dit seizoen. De equipe van Luis Enrique veroverde al de Europese Super Cup, de wereldbeker en de Spaanse titel.