Theo Janssen gaat vanaf volgend seizoen als assistent-trainer aan de slag bij Jong Vitesse, zo meldt de Arnhemse club vrijdag.

De 34-jarige Arnhemmer, die zijn spelerscarrière in 2014 beëindigde bij Vitesse, was sindsdien werkzaam als scout bij de club.

"Na scout te zijn geweest heb ik er nu voor gekozen om weer op het veld te staan. Ik denk dat de rol van assistent-trainer mij goed past", zegt de vijfvoudig Oranje-international op de website van Vitesse. "Vitesse is mijn club en daar wil ik nog jarenlang voor uitkomen."

John Lammers, de hoofdtrainer van Jong Vitesse, zette vrijdag ook zijn handtekening onder een nieuw contract. De oud-spits gaat nog een jaar door bij de ploeg die volgend seizoen uitkomt in de Tweede Divisie.

Trainerscursus

Janssen heeft de ambitie om verder te komen in het trainersvak. "Ik start ik volgend jaar de gecombineerde trainerscursus TCII/III. Ik heb de laatste weken een aantal keer meegelopen op het trainingsveld." 

"De klik met Lammers is er en dat we met Jong Vitesse de Tweede Divisie in gaan zie ik als een mooie uitdaging."

Technisch directeur Mo Allach is blij met de stap van Janssen binnen Vitesse. "Theo kan met zijn enorme staat van dienst de spelers zowel het clubgevoel als voetbaltechnische en –tactische zaken overbrengen", aldus Allach.