Supporters FC Twente vestigen hoop op rechter

De supportersverenigingen van FC Twente vestigen hun hoop op de rechter nadat de licentiecommissie van de KNVB de club woensdag naar de Jupiler League liet degraderen wegens financieel wanbeleid.

"We eisen dat FC Twente moet vechten voor wat zij waard is en haar recht haalt bij de enige juiste instantie, in wie zij nog vertrouwen heeft: de rechter", melden de verenigde groepen in een verklaring op Facebook.

De KNVB bevestigde woensdag dat de Tukkers door de licentiecommissie zijn bestraft met degradatie naar de Jupiler League. Dat is de straf voor het financiële wanbeleid in de afgelopen jaren, onder meer in relatie tot investeringsmaatschappij Doyen.

"Deze snoeiharde straf zag FC Twente niet aankomen, deze straf zagen wij niet aankomen", melden de supporters.

"De licentiecommissie van de KNVB heeft om onduidelijke redenen de regels gebogen naar haar goeddunken en is tot een straf gekomen die buitenproportioneel is. De wijze waarop deze tot stand is gekomen roept bovendien veel vragen op."

"Onze toekomst is in het ongewis en dat doet ons pijn. We hebben de puinhopen van het verleden opgeruimd, maar krijgen wellicht niet de eerlijke kans om daar een nieuw FC Twente op verder te borduren."

FC Twente kondigt op korte termijn aan welke vervolgstappen het neemt.

Lees meer over:
Tip de redactie