Voetbal

Sevilla-trainer Emery omschrijft Europa League als 'ons toernooi'

Sevilla-coach Unai Emery heeft geen verklaring voor de wijze waarop zijn team zich tijdens de Europa League-finale tegen Liverpool oprichtte na een zwakke eerste helft.

"Het was duidelijk dat we een tandje bij moesten schakelen, pas na de 1-1 vlak na de hervatting kregen we zelfvertrouwen", vertelde Emery op de website van de UEFA na de 3-1 zege in Basel.

"De rust kwam op een ideaal moment, we konden even ons hoofd leegmaken. Daarna waren we weer onszelf. In de eerste helft had Liverpool duidelijk de overhand, ze hadden ons kunnen verslaan."

Sevilla heeft in elf seizoenen liefst vijf keer de UEFA Cup/Europa League gewonnen. "We houden van dit toernooi, het is ons toernooi", aldus Emery. "Ook dit seizoen hebben we genoten van alle Europese duels."

Zondag sluit de club uit Andalusië het seizoen af met de Spaanse bekerfinale tegen FC Barcelona.

"We moeten hiervan genieten, omdat dit een uniek moment is. Tegelijkertijd dienen we ons al langzaam te richten op die wedstrijd."

Coke

Met twee treffers was Coke de grote man aan de kant van Sevilla. "We hebben dit seizoen al talloze keren bewezen dat we ons kunnen herstellen van tegenslagen", liet de aanvoerder optekenen.

"Emery vertelde ons halverwege dat we vertrouwen moesten houden in onze tactiek. We beleefden vervolgens een geweldige start van de tweede helft en daarna liep het als een trein."

Tip de redactie