FC Twente 'verbijsterd en vol ongeloof' na sanctie KNVB

Bij FC Twente kan men er niet bij dat de licentiecommissie van de KNVB de club wegens het financiële wanbeleid heeft teruggezet naar de Jupiler League.

Volgens interim-directeur Onno Jacobs is het een scenario waar de club uit Enschede niet op had gerekend. FC Twente deed in de afgelopen periode haar best om schoon schip te maken.

"Heel eerlijk gezegd: we zijn verbijsterd, teleurgesteld en vol ongeloof", sprak Jacobs woensdagavond op een persconferentie in de Grolsch Veste. "Dit voelt zoals u allemaal zult begrijpen als een mokerslag."

"Ik wil benadrukken dat iedereen ervan overtuigd was én is dat we aan alle voorwaarden hebben voldaan en in de Eredivisie zouden uitkomen. Met dit besluit hebben we nooit rekening gehouden. De gevolgen zijn nog niet te overzien, daar kan ik inhoudelijk nog niet op ingaan."

De degradatie is nog niet definitief. Het wachten is nu op een niet-bindend advies van de Centrale Spelersraad (CSR), waarna FC Twente nog in beroep kan gaan.

De CSR bestaat uit tien spelers, waaronder Robin Pröpper (De Graafschap), Jordens Peters (Willem II), Bram van Polen (PEC Zwolle), Matthew Steenvoorden (FC Dordrecht) en Steef Nieuwendaal (RKC Waalwijk).

Financiële consequenties

Hoewel Jacobs nog niet veel kon zeggen over de gevolgen voor FC Twente, liet hij wel weten dat er binnen enkele dagen meer duidelijk zal worden over de ontwikkelingen in de zaak.

"We beraden ons op onze vervolgstappen. Die moeten op zeer, zeer korte termijn worden genomen. Dan hebben we het niet over weken, maar over dagen. De financiële consequenties kunnen groot zijn."

Jacobs hoopt wel dat iedereen die bij FC Twente betrokken is een eenheid blijft. "Ondanks alle emoties moeten we nu het hoofd koel houden. We moeten de stappen op een professionele en goed doordachte wijze zetten. We roepen iedereen op om in die lijn te handelen. Laat één ding heel duidelijk zijn: we geven niet op, we blijven strijdvaardig", aldus Jacobs. 

De Tukkers hebben volgens Tubantia direct een advocaat ingeschakeld nadat het de uitspraak van de licentiecommissie te horen kreeg.

Lees meer over:
Tip de redactie