Voetbal

KNVB-directeur Van Oostveen begrijpt harde straf voor FC Twente

Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de KNVB, heeft begrip voor het besluit van de licentiecommissie om FC Twente te laten degraderen uit de Eredivisie.

"Wij vreesden echt dat de licentiecommissie de stekker er definitief uit zou trekken. Gelukkig heeft de commissie een uitweg gevonden. FC Twente is een grote club, met een grote achterban en de KNVB vindt het mooi dat die club een tweede kans krijgt."

"Tegelijkertijd is dit natuurlijk alsnog een harde uitkomst voor iedereen die FC Twente een warm hart toedraagt'', beseft Van Oostveen. "Helaas moeten de fans, de arbeidsorganisatie en de huidige bestuurders bloeden voor het wanbeleid van de afgelopen jaren."

"Toch begrijpen wij dat de licentiecommissie hard optreedt. Want FC Twente misleidde stelselmatig alle andere clubs en iedereen die het voetbal in Nederland volgt. En dat terwijl we in Nederland veel belang hechten aan eerlijke competities, integriteit en het elkaar recht in de ogen kunnen aankijken.''

De KNVB bevestigde woensdag dat de Tukkers door de licentiecommissie zijn bestraft met degradatie naar de Jupiler League. Dat is de straf voor het financiële wanbeleid in de afgelopen jaren, onder meer in relatie tot investeringsmaatschappij Doyen.

VVCS

FC Twente kan in beroep gaan. Het besluit moet sowieso nog voorgelegd worden aan de Centrale Spelersraad (CSR), die een niet-bindend advies kan uitbrengen.

Voorzitter Danny Hesp van spelersvakbond VVCS reageert verbolgen op het nieuws dat het besluit tot degradatie is voorgelegd aan de CSR.

"De KNVB moet de CSR niet voor haar karretje spannen'', schrijft Hesp op Twitter. De bond antwoordde daarop dat dat "niet de bedoeling'' is. "We proberen alleen het proces uit te leggen.''

Video: FC Twente zag straf niet aankomen

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie