Voetbal

Van Gaal noemt missen Champions League 'enorme klap' voor United

Louis van Gaal kan vanwege het missen van de Champions League niet met een tevreden gevoel terugkijken op het Premier League-seizoen van Manchester United.

"Ons doel was kwalificatie voor de Champions League en dat is niet gelukt. Dat is een grote klap voor deze club", zei Van Gaal dinsdag na de 3-1 thuiszege op Bournemouth tegen de BBC.

Ondanks de overwinning in de laatste competitiewedstrijd bleef United de nummer vijf van de Premier League. "We moeten de komende tijd gaan evalueren hoe dat heeft kunnen gebeuren", vervolgde Van Gaal. "Maar eerst spelen we nog de finale van de FA Cup."

Na de wedstrijd beloofde de Nederlandse trainer in zijn speech op het veld aan de United-supporters dat zijn ploeg de finale zaterdag op Wembley tegen Crystal Palace gaat winnen.

"Dat verdienen jullie ook, want jullie hebben de ploeg dit jaar onvoorwaardelijk gesteund", zei Van Gaal.

Video: Van Gaal bedankt fans voor onvoorwaardelijke steun

Contract

Van Gaal kon niet zeggen of winst van de FA Cup voor hem persoonlijk nodig is om ook volgend jaar de trainer van United te mogen zijn.

"Daar ga ik niet over. Ik kan alleen zeggen dat ik een contract heb voor nog een jaar en dat wil ik uitdienen. Ik heb er ook vertrouwen in dat dat gaat gebeuren, want anders was ik nu al niet meer de manager van United geweest."

De FA Cup-finale tussen Manchester United en Crystal Palace begint zaterdag om 18.30 uur (Nederlandse tijd).

Bekijk de eindstand in de Premier League

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie