Voetbal

Klopp voelt geen enkele druk aan vooravond Europa League-finale

Liverpool-trainer Jürgen Klopp wil woensdagavond vooral genieten van het feit dat hij met zijn club in de finale van de Europa League staat.

In de wedstrijd die om 20.45 uur begint in Basel is Sevilla de tegenstander. Het duel geldt voor Liverpool, dat achtste werd in de competitie, als een kans om alsnog Europees voetbal voor komend seizoen veilig te stellen.

"Het gaat nu om de finale. Het is voor ons een bonus dat we hier zijn. Het is een beloning voor de grote inzet die we in de Europa League hebben getoond", aldus Klopp dinsdag op de persconferentie.

"We hebben dit toernooi altijd heel serieus genomen, evenals Sevilla. Daarom ook hebben beide clubs de finale gehaald. We willen ervan genieten.''

Volgens Klopp, die met Borussia Dortmund twee keer de landstitel en een keer de Duitse beker veroverde, is er in Basel geen uitgesproken favoriet. "Sevilla is niet beter dan mijn ploeg en wij zijn niet beter dan Sevilla. De finale zal op details worden beslist. We willen van de eindstrijd een feest maken."

"Druk moeten we sowieso niet voelen, want daar ga je niet beter van spelen. Voor Sevilla heb ik veel respect. Het is een ijzersterke ploeg die moeilijk te bespelen valt. Maar hoe goed Sevilla in de finale zal zijn, hebben we zelf in de hand.''

Emery

Sevilla-trainer Unai Emery eist maximale scherpte van zijn spelers. "Om geschiedenis te schrijven moet je in het hier en nu leven. We eisen veel van onszelf. We willen groeien, genieten en ons verbeteren als professionals."

De trainer van de Spanjaarden wil absoluut niet dat zijn spelers het duell met Liverpool te nonchalant opvatten. "Om Liverpool te verslaan moet alles perfect zijn. Als we gefocust zijn, zullen we daarin slagen."

Sevilla is als nummer zeven van de Primera Division al zeker van deelname aan de voorronde van de Europa League. De ploeg van Emery komt zondag ook nog uit in de Spaanse bekerfinale tegen Barcelona.

Vierde keer

Liverpool speelde nog nooit tegen Sevilla in Europees verband. De club komt voor de vierde keer in de finale van dit toernooi uit en is nog ongeslagen in de eindstrijd. In 1973, 1976 en 2001 wonnen de Reds de titel.

Sevilla is Liverpool in de Europa League qua erelijst nog wel de baas. De Spaanse ploeg won de titel al vier keer (2006, 2007, 2014 en 2015) en is eveneens nog ongeslagen in de eindstrijd. Met een nieuwe zege zet de ploeg van Emery een record neer met drie titels op rij.

Tip de redactie