Voetbal

Advocaat stelt dat aanbod van Blind op perfecte moment kwam

Dick Advocaat vindt het geen enkel probleem dat hij na twee eerdere periodes als bondscoach nu als assistent op de bank zal zitten bij het Nederlands elftal.

"Ik kan me goed schikken in zo'n rol", aldus de 68-jarige Advocaat, die de laatste maanden actief was als adviseur van Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst dinsdag tegen Voetbal International.

"Er is niets mis mee als de nieuwe generatie trainers hulp krijgt van de mensen met ervaring. Met Danny Blind (bondscoach, red.) en Marco van Basten (assistent, red.) kan ik het prima vinden. Ik vind het leuk dat ik zo nog een kleine bijdrage kan leveren aan het Nederlandse voetbal."

De KNVB bevestigde zaterdagavond dat Advocaat aan de slag gaat bij Oranje. De Hagenaar geldt als opvolger van de per 1 juli vertrekkende Ruud van Nistelrooy, maar hij sluit aanstaande zondag al aan voor een trainingskamp in Portugal.

De oud-trainer van onder meer PSV was tussen 1992 en 1994 en tussen 2002 en 2004 zelf actief als bondscoach van Nederland en was ook de trainer van de nationale ploegen van de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea, België, Rusland en Servië.

Perfect

Advocaat had verschillende aanbiedingen om zijn carrière voort te zetten, maar het aanbod van Blind kwam voor hem op het "perfecte" moment.

"Ik wilde graag op het hoogste niveau actief blijven. Het is voor mij en mijn familie ideaal dat dit nu kan in Nederland."

Advocaat heeft tot en met het WK van 2018 in Rusland getekend bij de KNVB. "Als assistent in Rusland stoppen. Op het WK. Dat zou een mooie afsluiting zijn van mijn carrière."

Lees meer over:
Tip de redactie