De veiligheidsdiensten op Old Trafford, het stadion van Manchester United, hebben zondagmiddag een volledig verkeerde inschatting gemaakt van een verdacht pakketje dat werd aangetroffen in het stadion. 

Het bleek te gaan om een trainingsobject dat een particulier bedrijf eerder tijdens een oefening in het stadion onbewust had achtergelaten. Dat meldde de Engelse politie zondagavond.

Volgens Britse media ontstond er enige paniek onder bezoekers toen in een toilet in de catacomben van het stadion een mobiele telefoon werd aangetroffen, die aan een pijpleiding was vastgemaakt. Daarna werd voor alle veiligheidsdiensten in en rond het stadion 'code rood' afgekondigd waarmee de hele ontruimingsoperatie op gang kwam.

Na de vondst van het verdachte pakketje, vlak voor het begin van de laatste thuiswedstrijd tegen Bournemouth, werd vrij snel besloten om Old Trafford te ontruimen. Het duel werd afgelast en is inmiddels verschoven naar dinsdagavond.

Laatste wedstrijd

De wedstrijd tussen United en Bournemouth was onderdeel van de laatste speelronde in de Engelse Premier League. De ploeg van trainer Louis van Gaal zou strijden voor de laatste kans op de vierde plaats en daarmee plaatsing voor de voorronde van de Champions League.

United moest dan zelf winnen en hopen op een nederlaag van nummer vier Manchester City bij Swansea City. De stadgenoot speelde echter met 1-1 gelijk, waardoor de vierde plaats buiten bereik is voor de formatie van Van Gaal.

Bij United staan de Nederlanders Daley Blind, Memphis Depay en Timothy Fosu-Mensah onder contract.