Voetbal

Luis Enrique vindt dat Barcelona Spaanse titel verdiend heeft

FC Barcelona-trainer Luis Enrique vindt het verdiend dat hij zaterdag met zijn ploeg de Spaanse titel pakte. De Catalanen wonnen dankzij een hattrick van Luis Suarez met 3-0 bij Granada.

In april kende Barcelona even een mindere fase, maar uiteindelijk werd er nog een paar keer overtuigend gewonnen. De voorsprong van een punt op Real Madrid werd op de slotdag behouden.

"Over het hele seizoen gezien hebben we heel goed gespeeld. En de ploeg die het meest constant presteert wint de titel, zo blijkt", zei Enrique. "We zijn de terechte kampioen."

Volgens de 46-jarige trainer was het essentieel dat Barcelona zich in de mindere fase van dit seizoen niet gek liet maken en dat er binnen de club sprake was van een eenheid.

"We hebben samen met onze fans veel geleden in die periode", aldus Enrique. "Maar ook in moeilijke tijden zijn de fans ons blijven steunen. Ons doel voor dit seizoen was alle prijzen te winnen, maar we weten ook hoe moeilijk dat is. Deze ploeg heeft echter aangetoond over een winnaarsmentaliteit te beschikken."

Barcelona kan op 22 mei de dubbel pakken. Dan nemen de Catalanen het in Estadio Vicente Calderon in de bekerfinale op tegen Sevilla.

Zidane

Real Madrid-trainer Zinedine Zidane baalde ervan dat hij met de 'Koninklijke' de titel ondanks een 2-0 zege bij Deportivo La Coruña misliep, maar de Fransman was ook realistisch.

"Ik ben trots de spelers en iedereen die rond dit team werkt. We zijn allemaal teleurgesteld, maar na 38 speelronden kunnen we er niets meer aan veranderen. Barcelona verdiende de winst, maar ik ben trots op mijn team", aldus Zidane.

De 43-jarige trainer vindt dat zijn formatie het dit seizoen goed heeft gedaan. "We hebben elkaar nooit in de steek gelaten en hebben gevochten tot het einde. Ik ben heel trots op het team. Nu moeten we vooral rusten en ons goed voorbereiden", doelde hij op de finale van de Champions League op 28 mei tegen Atletico Madrid.

Tegen Deportivo werd Cristiano Ronaldo, die beide doelpunten maakte, in de rust gewisseld. "Hij had een trap op zijn voet gekregen", verklaarde Zidane, die geen risico wilde nemen met de sterspeler.

Bekijk de uitslagen en de stand in de Primera Division

Lees meer over:
Tip de redactie