Voetbal

FIFA-official Scala stapt uit onvrede op als hoofd hervormingscommissie

FIFA-official Domenico Scala is zaterdag opgestapt bij de wereldvoetbalbond omdat hij vindt dat de onafhankelijkheid van de ethische commissie in gevaar is.

De Italiaan is zeer ontevreden dat de FIFA openstaande vacatures in verschillende onafhankelijke commissies tot 2017 zelf in mag vullen en mogelijk zelfs leden daarvan kan vervangen.

De nieuwe FIFA-voorzitter Gianni Infantino legde zijn voorstel vrijdag voor aan de FIFA-leden en kreeg toestemming voor zijn plan.

De nieuwe regel tast het fundament van goed bestuur aan en verwoest een substantieel deel van de huidige hervormingen, laat Scala zaterdag weten in een verklaring.

Ongefundeerde aantijgingen

Volgens de FIFA heeft Scala de beslissing van Infantino verkeerd begrepen. "Meneer Scala heeft ongefundeerde aantijgingen geuit die nergens op gebaseerd zijn. De FIFA is gefocust op hervormingen en wil vooruit", staat in een verklaring op de website van de wereldvoetbalbond.

Scala was aangesteld om de hervormingen binnen de FIFA te leiden en had een plan bestaande uit acht punten gemaakt.

Eind februari stemde stemden de bonden bij de weredvoetbalbond in met een aantal fundamentele hervormingen. Een van de belangrijke veranderingen was dat de voorzitter voortaan maximaal twaalf jaar aan mag blijven, oftewel drie termijnen van vier jaar.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie