'Ambitieuze' Bosz wil niet speculeren over opvolging De Boer bij Ajax

Peter Bosz wil niet speculeren over een mogelijke toekomst als opvolger van Frank de Boer bij Ajax, maar sluit tegelijkertijd niet uit dat hij op korte termijn vertrekt bij Maccabi Tel Aviv.

De Nederlandse trainer verruilde Vitesse afgelopen winter voor de Israëlische club van technisch directeur Jordi Cruijff, maar wordt sinds het vertrek van trainer De Boer veelvuldig in verband gebracht met de openstaande vacature bij Ajax.

Bosz wenst in gesprek met het AD echter niet te praten over een dienstverband in Amsterdam. De oud-coach van onder meer Vitesse en Heracles Almelo beaamt dat hij onder bepaalde omstandigheden kan vertrekken bij Maccabi.

"Ik ben een ambitieuze trainer", aldus de 52-jarige Apeldoorner. "Dat weten ze hier. Toen ik tekende, hebben we afspraken gemaakt voor het geval er iets op mijn pad mocht komen. Je weet nooit of dat binnen één jaar, twee jaar of drie jaar is."

Daarmee lijkt de weg vrij voor Ajax. Directeur spelerszaken Marc Overmars zou eerder al in Israël zijn geweest voor een ontmoeting met Bosz, maar daar is volgens de achtvoudig international van Oranje geen sprake van. Toch leiden alle speculaties niet tot onrust bij Bosz. "Nee hoor. Jordi en ik weten precies wat we aan elkaar hebben", doelt Bosz op Cruijff.

De technisch directeur bleef volharden om de oefenmeester los te weken uit Arnhem. "Ik heb vaker dan drie keer nee gezegd. Toch bleef hij aandringen. Nu ben ik hem dankbaar voor zijn vasthoudendheid, want het is gewoon verrijkend om eens in het buitenland te werken."

Ongeslagen

Met Maccabi is Bosz, die nog geen wedstrijd verloor met de club uit Tel Aviv, momenteel samen met Hapoel Beer Sheva verwikkeld in de titelstrijd in de Israëlische competitie. Bovendien speelt hij over tien dagen de bekerfinale tegen Maccabi Haifa.

Bij Ajax zou naast Bosz ook John van den Brom een serieuze kandidaat zijn voor de opvolging van De Boer, die donderdag na vijfenhalf jaar zijn afscheid aankondigde bij de nummer twee van de Eredivisie.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie