Voetbal

Ibrahimovic vertrekt na dit seizoen bij Paris Saint-Germain

Zlatan Ibrahimovic vertrekt na dit seizoen bij Paris Saint-Germain, zo kondigt de 34-jarige Zweedse aanvaller vrijdag aan.

"Morgen speel ik mijn laatste wedstrijd in Parc des Princes", laat de oud-speler van onder meer Ajax en FC Barcelona weten op Twitter.

Ibrahimovic stond sinds 2012 onder contract bij PSG. "Ik kwam hier als een koning en ik vertrek als een legende, maar ik zal terugkeren."

Ibrahimovic en PSG kwamen overeen dat de Zweed na zijn actieve loopbaan terugkeert bij de club in een bestuurlijke functie.

De Zweed trof deze jaargang al 36 keer doel in de Ligue 1, een persoonlijk record. In de drie seizoenen daarvoor scoorde hij achtereenvolgens dertig, 26 en negentien maal.

Telkens veroverde de club uit Parijs de landstitel, dit jaar zelfs al op 13 maart. In de Champions League strandde PSG altijd voor de halve finale.

PSG treedt zaterdagavond aan tegen middenmoter Nantes.

Ibrahimovic, wiens contract in Parijs afloopt, wordt met tal van clubs in verband gebracht, waaronder AC Milan en Chelsea. Komende zomer neemt de spits met Zweden deel aan het EK in Frankrijk.

Grote invloed

PSG-directeur Nasser Al-Khelaifi benadrukte dat Ibrahimovic van grote invloed is geweest op de successen van de club in de laatste vier jaar.

“Hij heeft een grote bijdrage geleverd aan de geschiedenis van PSG en heeft het Franse voetbal in de wereld gepromoot. Zlatan is zowel in als buiten het veld een fantastisch persoon. Met zijn talent en charisma heeft hij de harten van iedereen in Parijs en ver daarbuiten veroverd.”

Bekijk het programma en de stand in de Ligue 1

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie