Voetbal

Oranje onder-17 plaatst zich na tweede zege voor kwartfinale EK

Oranje onder-17 heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales van het EK. Nederland won zelf zijn laatste groepsduel met 2-0 van Servië en Spanje was te sterk voor concurrent Italië (4-2).

De tweede Nederlandse overwinning van het toernooi in Azerbeidzjan kwam pas tot stand in de slotfase. Acht minuten voor tijd zorgde een eigen doelpunt van de Serviër Marko Ilic voor de belangrijke openingstreffer.

In de blessuretijd besliste Feyenoorder Dylan Vente op aangeven van invaller Justin Kluivert (Ajax) de wedstrijd door de 2-0 aan te tekenen.

De ploeg van bondscoach Kees van Wonderen won maandag al van Italië (1-0), terwijl ze in het eerste groepsduel met 2-0 verloor van Spanje. De Zuid-Europeanen hielpen Oranje een handje door donderdag met 4-2 te winnen van Italië, dat voor donderdag evenveel punten had als Nederland.

Spanje gaat als koploper door naar de laatste acht met zeven punten, terwijl Oranje als tweede eindigt met zes punten. De Italianen blijven steken op drie punten.

Tevreden

Van Wonderen was een tevreden trainer na het duel in Bakoe. "De wedstrijd van vandaag was de beste tot nu toe en het is mooi om te zien hoe we in het toernooi aan het groeien zijn. Na de nederlaag tegen Spanje zijn de koppies niet gaan hangen, maar zijn we nog meer voor elkaar door het vuur gegaan."

 Tegen Italië was het spel al redelijk, maar over vandaag ben ik nog veel meer tevreden. We hebben tegen Servië vrijwel niets weggegeven en hebben ook nog twee goals kunnen maken."

"Als we deze stijgende lijn kunnen vasthouden, kan het nog een mooi toernooi voor ons worden. Al denk ik wel dat het voetballend nog beter moet als we echt mee willen gaan doen om de prijzen."

Lees meer over:
Tip de redactie