Lex Immers verruilt Feyenoord definitief voor Cardiff City. De 29-jarige middenvelder tekent voor twee jaar met een optie op nog een seizoen bij de club uit de Championship, het op een na hoogste niveau in Engeland.

Feyenoord meldt donderdag op de site van de club dat het een akkoord heeft bereikt met Cardiff City over een transfersom voor Immers, die nog een contract tot medio 2017 had in Rotterdam. Over het bedrag worden geen mededelingen gedaan.

"We gunnen Lex deze overgang zeer", aldus technisch directeur Martin van Geel. "Hij heeft het geweldig naar zijn zin bij Cardiff en heeft het daar de afgelopen maanden goed gedaan. Het is fijn voor Lex dat hij zich nu definitief in Wales kan settelen en zijn carrière in het Engelse voetbal kan voortzetten."

Immers speelde het laatste halfjaar al op huurbasis in Cardiff, waar hij in vijftien competitieduels goed was voor vijf treffers voor de ploeg die als achtste eindigde in de Championship.

"Ik had maar één gesprek met directeur Ken Choo nodig om te weten dat dit de plek is waar ik wil zijn", reageert Immers op de site van zijn nieuwe club. "Mijn familie en ik voelen ons al thuis in Cardiff en dit is een fantastische club die dezelfde ambities heeft als ik."

Zijspoor

De Hagenaar maakte in de zomer van 2012 de overstap van ADO Den Haag naar Feyenoord. In zijn eerste drie seizoenen in De Kuip had hij een basisplaats, maar deze jaargang belandde hij op een zijspoor.

In totaal speelde Immers precies honderd competitiewedstrijden voor Feyenoord, waarin hij 31 keer het net vond.

De Nederlander is de eerste aankoop voor Cardiff City nadat de club in januari een transferembargo kreeg opgelegd. Die straf voor het overtreden van de Financial Fair Play-regels werd vorige week opgeheven door de Football League.