Groenendijk al na één seizoen weg als trainer Excelsior

Alfons Groenendijk vertrekt bij Excelsior. De 51-jarige trainer, die pas één seizoen actief was in Rotterdam, is toe aan een nieuwe uitdaging.

Excelsior handhaafde zich zondag in de Eredivisie door SC Cambuur met 2-0 te verslaan.

"Natuurlijk zijn we allemaal enorm trots op wat we hebben bereikt met Excelsior", aldus Groenendijk op de website van Excelsior. "We wisten dat het een lastig jaar zou worden en ik denk dat we uiteindelijk hartstikke blij kunnen zijn dat we ons als Excelsior rechtstreeks hebben kunnen handhaven."

Groenendijk spreekt ook van een "zwaar" seizoen. "Na zondag heb ik alles voor mezelf op een rij gezet en geconcludeerd dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging. Dat heb ik zo ook aan de clubleiding laten weten."

De Haan

Technisch directeur Ferry de Haan van Excelsior respecteert het besluit van Groenendijk, hoewel de oefenmeester nog een doorlopend contract tot medio 2017 had.

"Wij zijn heel erg trots dat we ons voor het tweede achtereenvolgende seizoen hebben weten te handhaven in de Eredivisie. Voor Excelsior een prima prestatie."

De Rotterdammers beginnen op 25 juni aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. "Ook met het oog op het samenstellen van de selectie hopen wij zo snel mogelijk een opvolger te kunnen aanstellen", aldus De Haan.

Eerder fungeerde Groenendijk als hoofdtrainer van Willem II, FC Den Bosch en Jong Ajax. De oud-speler van onder meer Roda JC, Ajax, Manchester City, Sparta Rotterdam en FC Utrecht volgde vorig jaar Marinus Dijkhuizen op bij Excelsior. Dijkhuizen vertrok na een goed seizoen naar Engeland.

Lees meer over:
Tip de redactie