Voetbal

Degradatie Newcastle komt niet als een verrassing voor clubicoon Shearer

Clubicoon Alan Shearer vindt dat Newcastle United met de degradatie uit de Premier League de tol betaalt voor fouten die het zelf heeft gemaakt.

"We kunnen niet doen alsof we dit niet aan zagen komen", meldt de oud-topspits op Twitter.

Shearer degradeerde zelf zeven jaar geleden als interim-manager met Newcastle. "Er is niets geleerd van 2009. Het kost me veel moeite, maar de felicitaties gaan uit naar Sunderland."

Het lot van Newcastle United - waar de Nederlanders Tim Krul, Daryl Janmaat, Siem de Jong, Vurnon Anita en Georginio Wijnaldum onder contract staan - werd woensdagavond bezegeld door een 3-0 overwinning van concurrent Sunderland op Everton.

"Ik weet dat iedereen die deze club een warm hart toedraagt enorm aangeslagen is", aldus directeur Lee Charley op de website van Newcastle. "Bij deze wil ik alle supporters bedanken voor de steun. We zijn al begonnen met het in kaart brengen van wat er is fout gegaan."

Allardyce

Newcastle United stelde twee maanden geleden Rafael Benitez aan als opvolger van de ontslagen Steve McClaren.

Ook Sunderland wisselde deze jaargang van manager. In het najaar al nam Sam Allardyce de taken over van de opgestapte Dick Advocaat. Allardyce zag Patrick van Aanholt woensdag de score openen voor zijn club.

"De wedstrijden die we eerst gelijkspeelden, zetten we de afgelopen periode om in winst", aldus de oud-manager van onder meer Bolton Wanderers en Newcastle United tegen Sky Sports. "Vandaag hadden we wel vijf of zes keer kunnen scoren."

"We zijn erin gebleven door de enorme strijdlust van de spelers, die goed tegen de druk konden. Het zegt alles dat we maar één van de laatste tien duels verloren."

Tip de redactie