Voetbal

Real Madrid blijft meest waardevolle voetbalclub ter wereld

Real Madrid is volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes voor het vierde jaar op rij de waardevolste voetbalclub ter wereld.

Forbes schat de waarde van de Spaanse topclub woensdag op 3,65 miljard dollar, zo'n 3,19 miljard euro, een toename van ongeveer 400 miljoen euro in vergelijking met vorig jaar.

FC Barcelona (3,11 miljard euro) is net als in 2015 de nummer twee op de lijst, die verder gedomineerd wordt door ploegen uit de Premier League.

In de top twintig staan met Manchester United (derde), Arsenal (vijfde), Manchester City (zesde), Chelsea (zevende), Liverpool (achtste), Tottenham Hotspur (tiende), West Ham United (zeventiende) en Newcastle United (twintigste) liefst acht Engelse clubs.

Duitsland heeft met Bayern München op de vierde plek slechts één club in de top tien, net als Italië (Juventus, negende).

De waarde van Premier League-clubs zal de komende jaren waarschijnlijk alleen maar toenemen, want vanaf volgend seizoen gaat er een nieuwe televisiedeal in waardoor iedere club in de hoogste Engelse divisie jaarlijks op minimaal 135 miljoen euro kan rekenen.

United

Manchester United gold jarenlang als de meest waardevolle voetbalclub ter wereld, maar de 'Mancunians' moesten die titel in 2013 overdoen aan Real.

De 'Koninklijke' is volgens Forbes niet de sportclub met de meeste waarde. Die eer gaat naar NFL-club Dallas Cowboys, met een waarde van 4 miljard dollar (3,49 miljard euro).

Real speelt op 28 mei de finale van Champions League tegen stadgenoot Atletico. De ploeg van Zinedine Zidane staat met nog één speelronde te gaan tweede in de Primera Division, met één punt achterstand op FC Barcelona.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie