Voetbal

Overleden voetballer Ekeng had ernstige hartproblemen

De Kameroense voetballer Patrick Ekeng, die afgelopen vrijdag op 26-jarige leeftijd overleed, had volgens de voorlopige resultaten van zijn autopsie ernstige hartproblemen.

Lijkschouwers van het forensisch instituut in de Roemeense hoofdstad Boekarest meldden woensdag dat Ekeng een te groot hart had. Bovendien zijn er misvormde kransslagaderen en dikkere hartwanden gevonden.

Het definitieve rapport van de autopsie wordt pas over twee weken verwacht, waardoor er nog niet precies duidelijk is wat de doodsoorzaak was.

Dinamo Boekarest-middenvelder Ekeng zakte vorige week tijdens een wedstrijd tegen Viitorul in elkaar. De oud-speler van onder meer Cordoba en Le Mans werd vervolgens overgebracht naar een ziekenhuis, waar artsen hem tevergeefs probeerden te reanimeren.

Het overlijden van de tweevoudig international van Kameroen zorgde voor veel vragen over de medische zorg voor profvoetballers in Roemenië, onder meer bij de internationale spelersvakbond FIFpro.

De bekerfinale tussen Dinamo Boekarest en CFR Cluj die dinsdag gespeeld zou worden, werd vanwege het tragische incident verschoven naar 17 mei.

Lees meer over:
Tip de redactie