Het bestuur van FC Twente begrijpt de frustraties van de eigen fans over het dinsdag afgesloten akkoord met de andere Eredivisieclubs en het gebrek aan openheid bij het tot stand komen van de deal.

"Natuurlijk hadden wij over dit traject eerder willen berichten richting onze supporters en sponsors, maar er was vertrouwelijkheid afgesproken", zegt interim-directeur Onno Jacobs van FC Twente woensdag op de site van de club.

"Begrijp mij goed: deze hele situatie is voor ons als bestuur even frustrerend als voor onze achterban. Juist om uit die situatie te komen moeten we bepaalde dossiers af sluiten. Dit is er een van."

FC Twente maakte dinsdag bekend dat het een akkoord heeft bereikt met de overige zeventien Eredivisieclubs over compensatie voor de oneerlijke concurrentie door de handelwijze van de oud-bestuurders van de club, maar over de inhoud van de regeling werden geen verdere mededelingen gedaan.

Wel meldden de Tukkers, die nog niet zeker zijn van een proflicentie voor volgend seizoen, dat uitfans in de komende jaargang gratis toegang krijgen bij wedstrijden in Enschede.

Dit schoot in het verkeerde keelgat bij Supportersvereniging VAK-P. "Door deze actie zet Twente niet alleen de eigen fans buitenspel, het neemt ook het voorzichtig opgebouwde vertrouwen volledig weg", aldus een verklaring op Facebook. "Door deze actie 'verkoopt' Twente alles waar de fans zich zo voor inzetten."

Beklaagd

Jacobs legt uit dat de andere Eredivisieclubs zich gezamenlijk beklaagd hadden over onsportief en financieel nadeel door het wanbeleid van het oude bestuur van FC Twente.

"We moeten niet onderschatten met welke negatieve erfenis onze club is opgezadeld en hoe de sentimenten ten opzichte van FC Twente momenteel liggen. Tegen die achtergrond is dit akkoord afgesloten."

"FC Twente hecht er zeer veel waarde aan om weer een volwaardig lid van de Eredivisie CV te zijn. In dat kader hebben wij ook gemeend een gebaar te moeten maken naar de supporters van de collega-clubs. Als wij de licentie behouden, willen wij volgend seizoen met een schone lei kunnen beginnen."

De licentiecommissie van de KNVB wil Twente voor het einde van deze maand laten weten of ze aan alle voorwaarden heeft voldaan om ook komend seizoen te mogen uitkomen in de Eredivisie.