Voetbal

Engelse aanvaller Welbeck mist EK door zware knieblessure

Arsenal kan negen maanden niet beschikken over Danny Welbeck. De aanvaller moet een knie-operatie ondergaan en mist daardoor ook het EK van komende zomer.

De 25-jarige Welbeck liep de blessure zondag op in de uitwedstrijd tegen Manchester City (2-2). Onderzoek in het ziekenhuis wees woensdag uit dat hij kraakbeenschade heeft.

De blessure van Welbeck is ook een tegenvaller voor de Engelse bondscoach Roy Hodgson. Welbeck moet het EK in Frankrijk aan zich voorbij laten gaan. Vier jaar geleden was de 35-voudig international er wel bij op het EK in Polen en Oekraïne.

De voormalig speler van Manchester United miste al een groot deel van het het huidige seizoen na een knieoperatie in september van vorig jaar. Pas in februari speelde hij zijn eerste wedstrijd, nadat hij er tien maanden had uitgelegen.

Vorige week werd al bekend dat ook Arsenal-aanvaller Alex Oxlade-Chamberlain het toernooi mist. Hij kampt net als Welbeck met een knieblessure.

EK-selectie

De verwachting is dat Hodgson binnenkort zijn Engelse selectie bekendmaakt voor het EK, dat op 10 juni begint met de wedstrijd Frankrijk-Roemenië in de Franse hoofdstad Parijs.

De bondscoach stelde de bekendmaking eerder deze week uit omdat hij door blessures kampte met een aantal twijfelgevallen.

Engeland is ingedeeld in groep B met Rusland, Wales en Slowakije.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie