Voetbal

Utrecht zonder Letschert tegen PEC, Weghorst weer fit bij Heracles

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag heeft in aanloop naar de eerste play-offwedstrijd om Europees voetbal tegen PEC Zwolle van donderdavond te kampen met een flinke lijst aan geblesseerde spelers.

Timo Letschert, Ruben Ligeon en Louis Nganioni zijn niet beschikbaar, terwijl de verdedigers Sean Klaiber, Kevin Conboy en Jeff Hardeveld al langer zijn uitgeschakeld.

Ramon Leeuwin, die zondag in het verloren slotduel met concurrent AZ (1-3) uit voorzorg werd gewisseld, kan waarschijnlijk wel in actie komen.

Ten Hag maakt geen punt van de vele blessures in zijn ploeg. "We hebben een brede selectie en doen het met de spelers waarover we beschikken. We hebben vaker dit seizoen blessures opgevangen.''

Door de nederlaag tegen AZ miste FC Utrecht directe plaatsing voor Europees voetbal. "We willen graag iets tastbaars aan dit seizoen overhouden. Die druk is er, ook al hadden we voorafgaand aan dit seizoen voor plek vijf en een bekerfinale allemaal direct getekend.''

Heracles

Heracles Almelo kan donderdag tijdens de eerste play-offwedstrijd tegen FC Groningen een beroep doen op spits Wout Weghorst. 

De 23-jarige clubtopscorer begon zondag tijdens de laatste competitiewedstrijd nog op de bank omdat hij ziek was geweest. Hij speelde alleen de laatste minuten mee in de verloren wedstrijd tegen FC Groningen.

Donderdag gaat Heracles wederom op bezoek in de Euroborg. FC Groningen is namelijk ook de tegenstander in de eerste ronde van de play-offs. Zondag is de return in Almelo.

Tegenover de inzetbaarheid van Weghorst staat dat trainer John Stegeman geen beroep kan doen op Illias Bel Hassani en Robin Gosens. Het tweetal is geschorst.

FC Groningen

FC Groningen beschikt over een nagenoeg fitte selectie. Simon Tibbling en Jarchinio Antonia, die zondag niet inzetbaar waren door blessures, trainden woensdag weer op het veld.

Jesper Drost en Kasper Larsen hebben lichte klachten en ook over Mimoun Mahi en Dino Islamovic bestaan nog twijfels. Over hun inzetbaarheid beslist trainer Erwin van de Looi donderdag.

Het duel in Groningen begint donderdagavond om 18.30 uur. De andere halve finale tussen PEC Zwolle en FC Utrecht start om 20.45 uur.

Tip de redactie