Voetbal

Van 't Schip vertrekt in 2017 bij Melbourne City

Trainer John van 't Schip gaat zijn contract bij Melbourne City niet verlengen. Zijn verbintenis bij de Australische club loopt tot de zomer van 2017.

De oefenmeester heeft zijn aanstaande vertrek kenbaar gemaakt aan het bestuur van de club. "Het is mijn wens om dan weer dichter bij huis te zijn", zegt Van ’t Schip woensdag tegen VI. "Maar ik zal mijn contract gewoon uitdienen."

De 52-jarige Van 't Schip had afgelopen seizoen als doelstelling om de Australische A-league te winnen, maar ondanks het breken van vele records greep de club naast alle prijzen. 

Het zorgde ervoor dat de positie van Van 't Schip onder druk kwam te staan. Toch hield de City Football Group, voor 80 procent eigenaar van Melbourne City, vertrouwen in de Nederlander.

Tweede termijn

Van 't Schip is bezig aan zijn tweede termijn in Melbourne. Voordat hij er in 2013 aantrad als coach was hij er ook tussen oktober 2009 en april 2012 werkzaam.

Tussendoor was de 41-voudig Oranje-international een halfjaar trainer van het Mexicaanse Deportivo Guadalajara. Eerder was hij assistent-bondscoach van Marco van Basten bij Oranje, assistent-trainer van Ajax en hoofdtrainer van FC Twente.

Tip de redactie