Levenslang stadionverbod voor flessengooiers West Ham United

Een aantal fans van West Ham gaat de ploeg niet in het nieuwe stadion zien spelen. De Premier League-club gaat de mensen die dinsdagavond de bus van Manchester United bekogelden schorsen voor het leven, aldus een verklaring op woensdag.

De bus van de bezoekende club werd voorafgaand aan de wedstrijd belaagd en bekogeld met flessen.

Er braken ramen en op een filmpje van de spelers van trainer Louis van Gaal is te zien hoe ze in het gangpad van de bus op de grond zitten. Het was een smet op de wedstrijd (3-2), waarin West Ham voor het laatst op Upton Park speelde. De club verkast naar het olympisch stadion van Londen.

''We weten dat er enkele supporters waren die zich buiten het stadion niet hebben gedragen. Dat accepteren we niet. We zoeken samen met de politie naar de verantwoordelijken en zullen ze voor het leven verbannen'', aldus de club.

Video: Manchester United-bus aangevallen door fans West Ham United

Ongeloof

Van Gaal was vol ongeloof na het incident. "Wat kan ik erover zeggen? De beelden zeggen genoeg. De politie heeft het opgenomen."

"Het is niet de eerste keer dat ik zoiets meemaak", aldus de Nederlandse coach, die in 1996 als Ajax-trainer al eens op soortgelijke wijze werd ontvangen bij De Kuip voor een uitwedstrijd tegen Feyenoord. "Het is niet fraai en niet zoals je ontvangen hoort te worden."

West Ham nam dinsdag afscheid van de Boleyn Ground, in de volksmond beter bekend als Upton Park. Het stadion was sinds 1904 de thuishaven van de 'Hammers', die vanaf volgend seizoen in het Olympisch Stadion van Londen spelen.

Tip de redactie