United verliest bij afscheid West Ham van Upton Park

​Manchester United heeft plaatsing voor de voorrondes van de Champions League niet meer in eigen hand na de nederlaag bij West Ham United. De 'Red Devils' gingen dinsdag met 3-2 onderuit in de afscheidswedstrijd van Upton Park.

Met nog slechts één competitiewedstrijd te gaan heeft Manchester United (63) twee punten minder dan stadgenoot City (65), die de vierde positie bezet in de Premier League.

West Ham (62) verkleinde het gat met de bezoekers van manager Louis van Gaal tot één punt en nam de zesde plek weer over van het Southampton van Ronald Koeman.

De ontmoeting op Upton Park stond dinsdag vooral in het teken van het afscheid van de Boleyn Ground, in de volksmond beter bekend als Upton Park; de 112 jaar oude thuishaven van West Ham. De 'Hammers' spelen hun thuiswedstrijden vanaf volgend seizoen in het Olympisch Stadion van Londen.

Vanwege ongeregeldheden in de straten rond het stadion in Oost-Londen werd de belangrijke wedstrijd in de strijd om Europees voetbal met drie kwartier uitgesteld naar 21.30 uur.

Fans van West Ham belaagden bij aankomst de spelersbus van Manchester United, die werd bekogeld door onder meer stenen, vuurwerk en flessen. Daarbij sneuvelden enkele ruiten van het voertuig.

Initiatief

Direct na het eerste fluitsignaal liet de thuisploeg van Slaven Bilic duidelijk merken afscheid van Upton Park te willen nemen met een overwinning. Na tien minuten leverde die aanvalsdrift de 1-0 op, toen Diafra Sakho een zwak schot via Daley Blind in het doel zag verdwijnen.

Nog geen tien minuten later kreeg Andy Carroll een enorme kans om de marge te verdubbelen, maar de lange spits van West Ham faalde oog in oog met doelman David De Gea van Manchester United. De bezoekers namen daarna het initiatief over in Londen, maar kwamen nauwelijks tot kansen voor het doel van de 'Hammers'.

Vijf minuten na de hervatting was het dan toch raak voor het team van Van Gaal. Marcus Rashford gaf de bal mee aan Juan Mata, die Anthony Martial op maat bediende en de Fransman voor open doel geen fout zag maken.

Payet

Met nog twintig minuten op de klok leek Martial de bezoekers zelfs de overwinning te bezorgen op Upton Park. De jonge aanvaller sneed vanaf links naar binnen en schoot de bal in de korte hoek langs West Ham-sluitpost Darren Randolph.

Toch kwamen de Londenaren nog langszij. Dimitri Payet bracht een afgeslagen vrije trap opnieuw hoog in en Michail Antonio kopte knap binnen. Tien minuten voor tijd stond de Fransman ook aan de basis van de 3-2. De smaakmaker van West Ham zag zijn vrije trap nu, via De Gea, binnengekopt worden door Winston Reid.

Ondanks een slotoffensief van de 'Mancunians' hield de thuisploeg van Bilic stand, waardoor West Ham en de supporters met een knappe zege afscheid konden nemen van de Boleyn Ground, die sinds 1904 dienst deed als thuishaven van de Londense club.

Blind mocht bij de bezoekers de negentig minuten volmaken op het uitzinnige Upton Park. Memphis kwam niet van de bank, terwijl Timothy Fosu-Mensah niet in de wedstrijdselectie was opgenomen door Van Gaal.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie