Voetbal

Van Gaal baalt dat West Ham tegen United afscheid neemt van oude stadion

Louis van Gaal baalt ervan dat uitgerekend zijn Manchester United dinsdagavond de laatste tegenstander is van West Ham United op Upton Park.

"Het is niet goed voor ons. Zij zullen zeker niet willen verliezen in het oude stadion", blikt de manager van de 'Red Devils' in de Manchester Evening News vooruit op de cruciale wedstrijd van dinsdagavond.

"Zaterdag moesten we al tegen een team dat tegen degradatie strijdt (Norwich City, red.), dat was ook een zware wedstrijd."

Als United afrekent met zowel West Ham United als Bournemouth - zondag de tegenstander in de laatste speelronde - eindigt de club minimaal als vierde.

Bij puntenverlies in een van beide wedstrijden dreigt een plek in de top vier (en daarmee een Champions League-ticket) te worden verspeeld aan Manchester City.

"We willen het feest van West Ham niet verpesten, maar we hebben de drie punten echt nodig", weet Van Gaal.

West Ham, dat sinds 1904 speelde op Upton Park, verhuist in de zomer naar het Olympisch Stadion in Londen. De huidige nummer zeven van de Premier League heeft een zege op United nodig in de strijd om een Europa League-ticket.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League

Tip de redactie