Brands verwacht dat Willems en Narsingh PSV verlaten

Technisch directeur Marcel Brands verwacht dat linksback Jetro Willems en rechtsbuiten Luciano Narsingh deze zomer zullen vertrekken bij landskampioen PSV.

Beide spelers hebben in het Philips Stadion nog een contract tot medio 2017. Brands denkt dat zowel Willems als Narsingh niet te behouden is voor PSV.

"Ik verwacht dat Jetro een stap zal maken. Hij heeft nog een contract voor een jaar. Hetzelfde geld voor Luciano", bevestigde Brands maandagavond na de festiviteiten rond de huldiging van PSV tegenover Voetbal Inside.

"Luciano zei eigenlijk vorig jaar al graag een keer naar het buitenland te willen. Daar hebben we toen niet mee ingestemd, omdat Memphis Depay en Georginio Wijnaldum vertrokken. Het zou nu wel kunnen gebeuren."

Willems (22) staat sinds de zomer van 2011 onder contract bij PSV. Hij kwam destijds over van Sparta. De 25-jarige Narsingh verruilde een jaar later sc Heerenveen voor de club uit Eindhoven.

Video: PSV-fans vieren feest

Zoals verwacht zullen ook middenvelders Adam Maher en Stijn Schaars, die dit seizoen een bijrol speelden in Eindhoven, naar een andere club verkassen.

"Adam zal een nieuwe club zoeken en het contract van Stijn loopt af. Die is eigenlijk te goed om niet elke week te spelen. Dat is zo'n beetje het rijtje", aldus Brands.

Bruma

De technisch directeur zei verder dat er belangstelling is voor Jeffrey Bruma. De centrale verdediger ligt nog vast tot medio 2018.

"Hij heeft gelukkig pas geleden bijgetekend, maar de transferwindow moet nog beginnen en dan duurt het nog heel lang. In Engeland zal veel geld vrijkomen. Daar zullen wij weer beducht voor moeten zijn."

Over het eventueel kwijtraken van aanvoerder Luuk de Jong, die dit seizoen 26 keer scoorde, maakt Brands zich niet veel zorgen. "Ik verwacht niet dat hij snel vertrekt. Hij heeft in de media al aangegeven dat hij niet zomaar weggaat bij PSV. Hij weet wat hij hier heeft."

PSV verzekerde zich zondag voor het tweede seizoen op rij van het kampioenschap in de Eredivisie. De Eindhovenaren wonnen zelf bij PEC Zwolle en zagen koploper Ajax punten morsen tegen De Graafschap.

Tip de redactie