Voetbal

Cocu vindt ontlading tijdens huldiging PSV onvoorstelbaar

Phillip Cocu keek maandagavond zijn ogen uit tijdens de huldiging van kampioen PSV in Eindhoven. Volgens de trainer was de ontlading nog groter dan vorig jaar.

PSV pakte zondag op de slotdag van de Eredivisie de titel doordat het zelf won van PEC Zwolle en koploper Ajax verrassend punten liet liggen bij De Graafschap.

"Dat is misschien het verschil met vorig jaar. Na al die jaren werden we kampioen en nu hadden we een kleine verrassing op de slotdag. Dan krijg je deze reactie van de fans", aldus Cocu tegen de NOS.

"Ik heb voor mijn gevoel nog meer mensen gezien dan vorig jaar. Het is onvoorstelbaar. Ik heb zoveel mensen gezien met intense vreugde op hun gezicht. We hebben het gedeeld met ze, want het was groot feest op de kar."

Video: PSV-fans vieren feest

Bruma

Ook verdediger Jeffrey Bruma was onder de indruk van de festiviteiten in Eindhoven. Hij genoot volop van de rondrit op de kar door de stad. "Dit was top. Vorig jaar heb ik het meegemaakt en nu weer. Echt geweldig. Zo'n rit duurt normaal vijf minuten en nu tweeënhalf uur."

"Er was muziek, we hebben gedronken en gelachen.Nu is het echt ontlading. Niemand rekende er meer op, wij hadden niet de beste papieren. Dit is heel speciaal. De opluchting in heel Eindhoven is gigantisch."

Linksback Jetro Willems vond dat de stemmming in Eindhoven anders was dan vorig jaar. "Vorig seizoen was het al een hele eer. Nu is het nog mooier eigenlijk, omdat we eerst achter stonden en nu voor."

Tip de redactie