PSV gehuldigd op Stadhuisplein in Eindhoven

PSV is maandagavond gehuldigd in Eindhoven. Selectie en technische staf betraden even na 19.30 uur het podium op een vol Stadhuisplein om het landskampioenschap te vieren dat zondag ten koste van Ajax werd behaald.

Op het plein waren 20.000 supporters aanwezig. In de hele binnenstad waren op het drukste moment ongeveer 100.000 mensen op de been. Het Stadhuisplein en de Markt werden aan het begin van de avond afgesloten, omdat er geen mensen meer bij konden.

De festiviteiten begonnen al om 15.30 uur met diverse optredens. De PSV-selectie werd om 19.00 uur verwacht op het podium, maar de rondrit door de stad duurde langer vanwege de grote drukte.

De spelers vertrokken rond 17.15 uur vanaf het Philips Stadion voor de rondrit door de binnenstad op een platte kar. Ze werden toegejuicht door duizenden fans.

Oranje Zwart            

Om 17.30 uur werden de Eindhovense hockeyers van Oranje Zwart gehuldigd op het Stadshuisplein. Die ploeg werd zondag voor de derde keer op rij landskampioen.

De huldiging van zowel Oranje Zwart als PSV was dankzij de gemeente ook op andere plekken in Eindhoven goed te volgen. Op de Markt en het 18 Septemberplein stonden grote schermen waarop de huldiging en de rondrit van PSV door de binnenstad te zien waren.

Video: PSV-fans vieren feest

'Supertrots'

"We lopen qua aantallen mensen ongeveer een halfuur voor op het schema van het titelfeest van vorig jaar", zei Rob van Gijzel, burgemeester van Eindhoven, rond 18.00 uur tegen NU.nl.

"Dat betekent dat er ongeveer 20.000 mensen op het Stadhuisplein staan, 10.000 mensen op de Markt, 20.000 mensen op het 18 Septemberplein, duizenden mensen in het stadion en nog ongeveer 30.000 mensen langs de route van de platte kar. In totaal kom je dan al snel op 100.000 mensen."

PSV veroverde zondag de 23e landstitel door zelf met 3-1 te winnen bij PEC Zwolle, terwijl concurrent Ajax tegen de verwachting in niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel op bezoek bij De Graafschap. Zondagavond vierden de spelers al een besloten feestje in het Philips Stadion.

"Daarnaast waren er toen al duizenden mensen in de stad en toch zijn er maar vier incidenten geweest", aldus Van Gijzel. "Ik ben dan ook supertrots. Eindhoven weet hoe je een feestje moet vieren."

Draaiboeken

Ondanks dat Ajax zondag als koploper aan de laatste speelronde begon, hield Van Gijzel wel rekening met een titelfeest in Eindhoven.

"Ik heb vrijdag alle draaiboeken opgevraagd en zondag na de wedstrijd zijn we meteen bij elkaar gekomen in het stadhuis. Er is dag en nacht doorgebouwd om dit voor elkaar te krijgen en het resultaat is geweldig. Het publiek is dolenthousiast."

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie