Oranje onder-17 heeft maandagmiddag in Baku zijn tweede groepsduel op het EK wel gewonnen. De ploeg van bondscoach Kees van Wonderen was met 1-0 te sterk voor Italië.

Ajacied Ché Nunnely bezorgde Oranje vlak voor tijd de belangrijke zege met een rake kopbal.

Het Nederlandse jeugdelftal verloor vrijdag zijn eerste EK-wedstrijd met 2-0 van Spanje, terwijl Italië met 2-1 zegevierde tegen Servië.

Spanje, Italië en Nederland staan voorlopig op drie punten, maar de Spanjaarden nemen het maandag nog op tegen de Serviërs. De nummers één en twee van de groep plaatsen zich voor de kwartfinales.

Oranje onder-17 sluit de poulefase donderdag af met een wedstrijd tegen Servië.

Moeizame wedstrijd

"Dit is een prachtig resultaat en het is altijd lekker om in de slotfase toe te slaan", reageert van Wonderen. "Het was een moeizame wedstrijd, waarin beide teams weinig kansen creëerden. De kansen die je dan krijgt, moet je benutten en dat deden we vandaag gelukkig beter dan in de eerste wedstrijd tegen Spanje."

"In de eerste helft ging het gelijk op, maar ik denk dat we op basis van de tweede helft meer aanspraak maakten op de overwinning dan de Italianen. We hebben het nu in de laatste wedstrijd tegen Servië in eigen hand of we ons plaatsen voor de volgende ronde. Dat is in ieder geval een prettig uitgangspunt."