Voetbal

Enrique weet zeker dat Barcelona spanning zal voelen in kampioensduel

FC Barcelona-coach Luis Enrique weet zeker dat zijn ploeg het komend weekeinde niet makkelijk krijgt om de titel veilig te stellen in de Primera Division.

De Catalanen gaan zaterdag op bezoek bij het uitgespeelde Granada in de wetenschap dat een zege volstaat om het kampioenschap op te eisen. Nummer twee Real Madrid volgt op een puntje.

"De strijd is nog niet gestreden. Je hoeft alleen maar te kijken naar wat Atletico Madrid is overkomen. Ze verloren vandaag van het enige team dat al zeker was van degradatie", verwees Enrique tijdens zijn persconferentie naar de fatale 2-1 nederlaag die Atletico leed bij Levante.

"Het zegt me ook niets dat Granada al veilig is. We moeten naar onszelf kijken. Wel is het een nadeel dat we niet thuis spelen tijdens de laatste speelronde. Er zal sowieso spanning op komen te staan, maar Real Madrid krijgt daar ook mee te maken."

Real Madrid moet zegevieren bij Deportivo la Coruña om nog kans te maken op het eerste kampioenschap sinds 2012.

"We hopen dat Granada goed presteert. In het voetbal weet je het nooit. We zullen tot het laatste fluitsignaal erin geloven", zei Real-coach Zinedine Zidane. "Eerst moeten we zelf maar eens zien te winnen."

Simeone

Atletico Madrid-trainer Diego Simeone erkende dat het pijn doet dat zijn team geen kans meer maakt op de titel.

"Het is duidelijk dat we tekortkwamen. Toch ben ik trots op mijn spelers. Ik ben er heel blij mee dat we tot en met de 37e speelronde mochten hopen op de titel."

Atletico Madrid sluit het seizoen in La Liga komend weekeinde af met een duel met Celta de Vigo en begint daarna aan de voorbereiding op de Champions League-finale van 28 mei tegen Real Madrid.

Bekijk de uitslagen en de stand in de Primera Division

Tip de redactie