Voetbal

Koeman noemt seizoen Southampton nu al 'speciaal'

Ronald Koeman spreekt nu al van een "speciaal seizoen" voor Southampton, al is het nog niet zeker of zijn team zich net als afgelopen jaar plaatst voor de Europa League.

"Het is mooi dat we na Manchester City ook een heel sterk Tottenham Hotspur hebben verslagen", aldus Koeman op de website van Southampton na de 2-1 zege op de Spurs.

Southampton staat al op zestig punten, hetgeen een evenaring is van het clubrecord dat Koeman afgelopen seizoen vestigde. Komende week tegen Crystal Palace kunnen de 'Saints' het record scherper stellen.

"Ik ben blij met ons aantal punten. De zestig van vorig jaar waren al speciaal. Nu hebben we de kans om te eindigen op 63 punten, wat nóg specialer zou zijn. Het is heel erg knap van de spelers, die ook in moeilijke periodes het geloof behielden."

De formatie van Koeman klom naar de zesde plaats, al hebben de achtervolgers West Ham United en Liverpool nog een wedstrijd tegoed. De achtste plek zal sowieso niet toereikend zijn voor deelname aan de (voorronde van de) Europa League.

"We zullen komende week in elk geval moeten winnen", denkt Koeman. "Na onze resultaten van de voorbije duels hebben we veel vertrouwen."

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Premier League

Lees meer over:
Tip de redactie