Voetbal

Vlaar verlengt contract bij AZ met twee seizoenen

Ron Vlaar heeft een akkoord bereikt met AZ om zijn aflopende contract te verlengen, zo bevestigen de Alkmaarders.

"Ik ben er echt heel blij mee", aldus Vlaar op de website van AZ. "Ik heb al eerder aangegeven dat ik het hartstikke naar m'n zin heb bij AZ." 

De 31-jarige Vlaar maakte in december 2015 zijn rentree in Alkmaar nadat hij al een periode meetrainde met de selectie van trainer John van den Brom.

AZ zette na de winterstop een sterke reeks neer, die resulteerde in de vierde plaats en daarmee een ticket voor de derde voorronde van de Europa League.

"Dit contract is voor mij ook een stukje rust, waar ik goed bij gedij. Het totaalplaatje is belangrijk. We kunnen hier nog genoeg bereiken. Die ambitie moeten we uitstralen, dat probeer ik iedere dag te doen."

Directeur voetbalzaken Max Huiberts van AZ is blij dat Vlaar behouden blijft voor de club. "Er was ons binnen de mogelijkheden van AZ veel aan gelegen om Ron langer aan de club te binden."

"Je merkte bij zijn komst in oktober al dat hij nog vol ambitie zit. Met zijn leidinggevende kwaliteiten, ervaring en uitstraling heeft hij mede aan de basis gestaan van de goede prestaties na de winterstop en bijgedragen aan de ontwikkeling van medespelers." 

Feyenoord

Eerder kwam Vlaar in de seizoenen 2004/2005 en 2005/2006 al uit voor AZ. Begin 2006 stapte de verdediger over naar Feyenoord, waarna hij tussen 2012 en 2015 actief was voor Aston Villa.

In de zomer van 2015 onderging de toen transfervrije Vlaar een meniscusoperatie die hem maanden buitenspel zette.

Lees meer over:
Tip de redactie