Arsène Wenger zou het niet heel verrassend vinden als een club als Leicester City in de toekomst opnieuw beslag legt op de Premier League-titel.

"Misschien komt er volgend jaar al een team bovendrijven waarop niemand rekent", zegt de Arsenal-manager in The Guardian. "Alle Engelse clubs hebben nu het geld om aankopen te doen."

"West Ham United verhuist naar een nieuw stadion en genereert daardoor meer inkomsten. Hetzelfde geldt voor Tottenham Hotspur. De koek wordt beter verdeeld dan in andere landen, dus zullen er eerder verrassingen komen."

"Laten we ook niet vergeten dat Leicester City geen arme club is", vervolgt Wenger, die met Arsenal momenteel de derde plaats bezet.

"Bij die club staan ook enkele mooie auto's geparkeerd. Met hun relatief beperkte middelen hebben ze het echter uitstekend gedaan. Elke analist die dit voor het seizoen had voorspeld, zou te horen hebben gekregen dat hij beter een andere baan kan gaan zoeken."

Komende zomer gaat de nieuwe, lucratieve televisiedeal in, waardoor elke Premier League-club kan rekenen op minimaal 100 miljoen pond aan inkomsten uit uitzendrechten.

"Elke Engelse club kan spelers kopen. Het verschil tussen de spelers die naar de absolute topclubs gaan en die naar de clubs daaronder gaan is heel klein. Dat verschil kan worden weggewerkt met extra inzet."

Bekijk het programma en de stand in de Premier League