Voetbal

Van Gaal juicht zondag voor Arsenal in wedstrijd tegen City

Louis van Gaal was zaterdag ontzettend blij dat zijn Manchester United dankzij een zege op Norwich City in de race bleef voor de vierde plaats in de Premier League en daarmee een plek in de voorrondes van de Champions League.

De 'Red Devils' waren op Carrow Road door een goal van Juan Mata met 1-0 te sterk voor Norwich en verkleinden zo het gat met stadgenoot en nummer drie City tot één punt, met nog twee speelrondes voor de boeg in de Premier League.

Volgens Van Gaal was winst daarom cruciaal voor United. "Dat was zo belangrijk, want daardoor blijven we meedoen en druk houden op onze concurrenten. Ik ben dus erg gelukkig", zei de Nederlandse oefenmeester na afloop van het treffen met de laagvlieger.

"Het was niet makkelijk, want Norwich vecht nog tegen degradatie en wij móésten winnen nadat we twee punten lieten liggen tegen Leicester. Maar we zijn nu dus nog in de race."

Dinsdag neemt United het in Londen op tegen nummer zes West Ham United, om de competitie volgende week voor eigen publiek af te sluiten tegen AFC Bournemouth. Daarna nemen de 'Mancunians' het in de FA Cup-finale op Wembley nog op tegen Crystal Palace.

Geluk

Van Gaal beseft dat United het lastig zal krijgen bij West Ham, dat afscheid neemt van de thuishaven Upton Park. "We hebben in de kwartfinales van de FA Cup al gezien dat we het daar niet makkelijk hebben, ze staan ook niet voor niets in de top zes."

"West Ham is een goed team en wij hebben geluk gehad in het bekertoernooi", doelt Van Gaal op de moeizame zege (2-1) in de replay in Oost-Londen. "Wij verdienden het wel om te winnen, maar mazzelden ook toen zij een doelpunt afgekeurd zagen worden in de laatste minuut."

Zondag kan de 64-jarige Amsterdammer achteroverleunen en kijken wat de stadgenoot doet tegen nummer drie Arsenal, dat respectievelijk drie en vier punten voorsprong heeft op City en United. "Ik zal dan min of meer een Arsenal-fan zijn", zegt Van Gaal, die niet gelooft dat hij de 'Gunners' nog kan achterhalen.

"Wedstrijden tussen zulke ploegen zijn altijd zwaar. Vooral voor Manchester City zal het niet eenvoudig zijn om zich weer te herpakken na hun nederlaag tegen Real Madrid in de halve finales van de Champions League."

Bekijk het programma en de stand in de Premier League

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie