Trainer Josep Guardiola van Bayern München meent dat zijn derde en laatste titel met Bayern München de moeilijkste was.

"Een groot compliment voor Borussia Dortmund, dat een ware concurrent was in dit krankzinnige seizoen", zei de Spanjaard nadat zijn ploeg het kampioenschap had binnengehaald met een zege bij FC Ingolstadt (1-2).

Bayern pakte de 26e titel uit de clubhistorie en de vierde op rij, een record. Guardiola wilde de titel daarom vieren met zijn voorganger Jupp Heynckes. "Deze vierde titel wil ik met hem delen. Jupp, deze is voor jou."

"We hebben iets heel bijzonders bereikt met vier titels op een rij. Ik wil alle mensen in Duitsland bedanken. Het was een mooie ervaring."

Guardiola verlaat Bayern München aan het eind van dit seizoen om trainer te worden van Manchester City. De Italiaan Carlo Ancelotti is volgend seizoen coach van 'Der Rekordmeister'.

Müller

Aanvaller Thomas Müller was het met Guardiola eens dat concurrent Dortmund eveneens kan terugkijken op een goed seizoen. "Ze zijn waarschijnlijk de beste achtervolger in de historie van de Bundesliga", aldus de Duitse international.

Volgens Müller kende Bayern een zwaar seizoen. "Ook vandaag kon je weer zien dat de tegenstanders alles geven. Maar wij zijn de sterkste geweest. Vier titels op rij, dat is niet eerder voorgekomen in de Bundesliga."

"Het is buitengewoon. We moeten dit niet kleiner maken dan het is. Er valt nu een last van onze schouders."

Bekijk de uitslagen en de stand in de Bundesliga