Voetbal

Van Dijk verlengt contract bij Southampton tot medio 2022

Virgil van Dijk heeft zaterdag zijn contract verlengd bij Southampton. De verdediger tekende een verbintenis tot medio 2022 bij de club van Ronald Koeman.

De 24-jarige Van Dijk werd in de zomer van 2015 voor ongeveer vijftien miljoen euro overgenomen van Celtic. Hij tekende toen een vijfjarig contract bij Southampton.

Van Dijk maakt in zijn eerste seizoen bij de Premier League-club veel indruk. De tweevoudig international veroverde direct een basisplaats en is een belangrijke schakel in de ploeg van Koeman.

Op 12 september 2015 maakte Van Dijk zijn debuut voor de 'Saints'. De voormalig speler van FC Groningen deed sindsdien in 32 competitiewedstrijden mee, waarin hij drie keer scoorde.

Genoten

"Mijn familie en ik hebben enorm genoten het afgelopen jaar. Het is hier tot nu toe geweldig. De club groeit en ik wil daarin meegroeien. Hopelijk kunnen we dat bewerkstelligen", zegt Van Dijk op de site van Southampton.

"Je leert elke wedstrijd in de Premier League enorm veel. Ik vind het de beste competitie ter wereld en het is fantastisch dat ik in die competitie mag spelen. Ik heb het idee dat ik nog progressie kan boeken en dat de coaches bij Southampton mij daarbij uitstekend kunnen helpen."

Southampton staat met nog twee wedstrijden te spelen op de zevende plek in de Premier League en heeft nog alle kans om zich te kwalificeren voor de Europa League.

De formatie van Koeman speelt zondag een thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur. Dat duel begint om 14.30 uur.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie