Pep Guardiola stelt dat er de afgelopen jaren een "mol" in de kleedkamer van Bayern München was die de Spaanse trainer schade wilde berokkenen en de sfeer verpestte.

De Duitse krant Bild publiceerde vrijdag een artikel waarin stond dat Guardiola had uitgehaald naar de medische staf van Bayern na de uitschakeling in de halve finale van de Champions League door Atletico Madrid.

De Spanjaard zou hebben geklaagd dat de fysiotherapeuten er te lang over doen om de spelers fit te krijgen. "Wie er ook iets heeft gezegd, die heeft het gedaan om mij te raken", aldus Guardiola.

Hij ontkende niet dat er iets was voorgevallen bij Bayern. "Normaal gesproken komt wat er in de kleedkamer gebeurt niet naar buiten. Maar ik ben hier volgend seizoen toch niet meer dus het is niet mijn probleem, maar dat van Bayern", zei de coach die na de zomer aan de slag gaat bij Manchester City.

"Het is vaak voorgekomen de laatste drie jaar. Voor mij is het normaal om met mijn staf en spelers te praten en hen mijn mening te geven, maar er zijn mensen die met de pers praten om mij schade te berokkenen."

Guardiola waarschuwde Bayern voor de 'mol'. "Misschien zit die persoon hier volgend seizoen nog steeds en dan hebben ze zich duidelijk niet gerealiseerd dat ze mij niet beschadigen, maar de club en het team."

Gefaald

Guardiola kan later op zaterdag voor de derde keer op rij kampioen worden met Bayern in Duitsland, maar de Spanjaard slaagde er niet in de Champions League te winnen met 'Der Rekordmeister.'

"Ik heb mijn best gedaan. Maar als je zegt dat ik de Champions League had moeten winnen, dan heb ik gefaald. Schrijf maar op dat ik gefaald heb", zei hij vrijdag tegen de aanwezige pers.

Als Bayern zaterdagmiddag op bezoek bij FC Ingolstadt 04 wint, kronen de Zuid-Duitsers zich opnieuw tot landskampioen. De wedstrijd begint om 15.30 uur.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Bundesliga