Voetbal

PSV'er Guardado blijft hopen op deelname aan Spelen

Andres Guardado hoopt deze zomer met Mexico deel te nemen aan zowel de Copa America als de Olympische Spelen.

PSV zou de middenvelder bij een uiteindelijke tweede plaats in de Eredivisie echter liever niet afstaan voor de Spelen in Rio met het oog op de voorronde van de Champions League.

"Ik ben het gewend om door te spelen in de zomer. Dat is geen probleem. Ik voel me goed en vind het leuk om aan toernooien deel te nemen", zegt de 29-jarige Guardado tegen De Telegraaf.

De 122-voudig international neemt sowieso deel aan de Copa America. Als het aan hem ligt komen daar ook de Spelen in Rio bij. "Ik heb alles meegemaakt met mijn land, onder meer drie WK's, maar de Olympische Spelen heb ik nog nooit meegemaakt."

"Het zou mooi zijn met het oog op mijn curriculum om dat toernooi te spelen met mijn land. Mexico is de regerend olympisch kampioen, dus we hebben een titel te verdedigen", aldus Guardado.

Titel

De Mexicaan hoopt zondag met PSV eerst alsnog de titel in de Eredivisie te veroveren. De Eindhovenaren, die op bezoek gaan bij PEC Zwolle, staan op doelsaldo tweede achter koploper Ajax.

De Amsterdammers spelen in Doetinchem tegen De Graafschap. PSV moet in de laatste speelronde een verschil van zes doelpunten zien goed te maken. Alle duels beginnen zondag om 14.30 uur.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie