Phillip Cocu heeft er alle vertrouwen in dat PSV zondag zelf geen steek zal laten vallen in de cruciale laatste speelronde en dus zal profiteren van eventueel puntenverlies van koploper Ajax.

De Brabanders hebben met nog één wedstrijd te gaan evenveel punten als de koploper (81), maar de Amsterdammers verdedigen een voorsprong van zes doelpunten op PSV.

Zondag neemt PSV het in Zwolle op tegen PEC. "Wij moeten de zaken dan gewoon op orde hebben", blikte Cocu tijdens zijn persconferentie vooruit op de confrontatie met de ploeg van coach Ron Jans. "Dat zijn we aan onze stand verplicht. Daarna moeten we maar kijken wat er in Doetinchem is gebeurd."

Om de titel te prolongeren heeft de regerend landskampioen bij winst genoeg aan puntenverlies van Ajax. Ook een gelijkspel zou genoeg kunnen zijn voor de Eindhovenaren, al moeten de Amsterdammers dan wel verliezen bij De Graafschap.

"Zolang wij iets hebben om voor te vechten en te strijden, zullen we dat zeker doen", verzekerde Cocu, die weet dat met een monsterscore zelfs een overwinning van Ajax nog niet noodlottig hoeft te zijn. "Het is dus aan ons de taak om van Zwolle te winnen en daar tot de allerlaatste minuut het maximale uit te halen."

"Ajax heeft natuurlijk wel de beste papieren voor de titel, maar er zijn weleens gekkere dingen gebeurd", doelde de 45-jarige oefenmeester op de slotdag van het seizoen 2006/2007. "Wij moeten tegen PEC gewoon niks laten liggen."

Goede week

Cocu heeft er vertrouwen in dat zijn ploeg beseft wat er op het spel staat en scherp aan de wedstrijd begint. "We hebben tot nu toe een goede week achter de rug en hebben goed naar de wedstrijd toe kunnen werken. De groep maakt een prima indruk."

Desondanks is de coach op zijn hoede voor het gevaarlijke PEC. "Het is een ploeg die heel goed vanuit de reactie kan spelen", wist Cocu. "Ze hebben voorin snelle buitenspelers en een sterk aanspeelpunt."

PSV kan in het IJsseldeltastadion alleen niet beschikken over de geblesseerde middenvelder Jorrit Hendrix. "Al traint hij vanmiddag wel al weer buiten."

PEC Zwolle-PSV begint zondag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie