Frank de Boer gaat op korte termijn met de clubleiding van Ajax om de tafel om zijn toekomst te bespreken.

De 45-jarige oefenmeester beschikt nog over een tot medio 2017 doorlopend contract in Amsterdam, maar wil de koploper van de Eredivisie zo snel mogelijk duidelijkheid verschaffen.

Ajax kan zondag in de laatste competitiespeelronde de landstitel veiligstellen in een uitwedstrijd tegen De Graafschap en sluit daarna van 13 tot en met 19 mei het seizoen af met een trip naar China.

"Rond die periode moet er wel duidelijkheid zijn", zegt De Boer tegen het AD. "Ik vind dat de club op tijd moet weten waar ze aan toe is. Misschien om een vervanger voor mij te vinden, maar misschien ook om te weten dat ik gewoon doorga."

"Als ik doorga, sluit ik ook niet uit dat ik mijn contract later zou willen verlengen", aldus de Noord-Hollander, die in het verleden aangaf open te staan voor een rol als de 'Alex Ferguson van Ajax'.

De Boer nam het in december 2010 over van Martin Jol en sleepte direct vier landstitels op rij in de wacht met Ajax. Europees reikte hij als coach echter nooit verder dan de groepsfase van de Champions League en de achtste finales van de Europa League.

Trots

Mochten de Amsterdammers zondag kampioen worden in de Achterhoek, dan is dat de vijfde titel voor De Boer in zijn vijfenhalfjaar bij Ajax. "Als het zou gebeuren, ben ik er wel erg trots op, hoor. Zou me echt wel wat doen", aldus de oud-international.

Volgens De Boer voegt hij zich dan in een rijtje met legendarische Ajax-coaches. "Sta dan net onder Michels, Johan en Louis, hoop ik. Ja nog wel daaronder. Zij hebben op het Europese podium natuurlijk zoveel gepresteerd. Al waren de verhoudingen in Europa toen wel anders, maar die prestaties tellen terecht heel zwaar mee."

Zondag treedt de voormalig speler van de club met Ajax om 14.30 uur aan tegen De Graafschap op De Vijverberg. De koploper heeft evenveel punten als nummer twee PSV, maar beschikt over een beter doelsaldo dan de Brabanders: +60 om +54.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie