Trainer Frank de Boer eist dat zijn spelers bij Ajax met maximale focus toeleven naar het uitduel met De Graafschap van zondag.

De Amsterdammers hebben daar zo goed als zeker aan een overwinning genoeg om de landstitel binnen te slepen. Nummer twee PSV gaat op bezoek bij PEC Zwolle.

De Boer is dus niet alleen maar bezig met tactische voorbereidingen. "Ik bewaak ook het proces. Als iemand buiten de groep gaat lopen, dan moet hij aan zijn haren worden meegetrokken. Dat accepteren we niet", aldus de trainer op de website van Ajax.

"In topsport gaat het om procenten en details. Wij moeten ervoor zorgen dat we niets aan het toeval overlaten en honderd procent geconcentreerd zijn. Meer kunnen we niet doen."

De 45-jarige De Boer hoopt dat Ajax zondag goed met de druk zal omgaan. "Het gaat erom dat je die spanning omzet in gezonde spanning en dat je niet gaat blokkeren, maar misschien wel je beste wedstrijd speelt van het seizoen."

PSV

Volgens De Boer heeft het feit dat PSV vorig seizoen kampioen werd hem wel geprikkeld in het huidige seizoen.

"Vorig seizoen heb je PSV met de schaal op een plein zien staan. Dan besef je maar al te goed hoe fantastisch het is om kampioen te worden. Alleen al door dat gevoel mogen we het niet meer uit handen geven."

De trainer van de Amsterdammers denkt dat het een voordeel is dat PEC Zwolle zondag tegen PSV nog strijdt om Europees voetbal. Ajax' tegenstander De Graafschap weet al dat het veroordeeld is tot het spelen van nacompetitie.

"Mijn gevoel zegt dat je een bepaalde spanning moet hebben om maximaal te kunnen presteren. Ik ben in ieder geval blij dat PEC nog ergens voor speelt", aldus De Boer.

Alle wedstrijden in de Eredivisie beginnen zondagmiddag om 14.30 uur. Ajax blijft PSV vooralsnog op doelsaldo voor.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie