Sevilla hervat donderdagavond in de halve finale van de Europa League tegen Shakhtar Donetsk de jacht op een record. De Spanjaarden kunnen het toernooi voor het derde jaar op rij winnen.

Om opnieuw de finale te bereiken moet de formatie van trainer Unai Emery een resultaat zien te boeken dat volstaat na de 2-2 van vorige week in Oekraïne.

Sevilla kan zich voor de vijfde keer voor de eindstrijd plaatsen. De voorgaande vier finales werden in winst omgezet. Shakhtar won het toernooi een keer toen het nog UEFA Cup heette.

Bij Liverpool staat de teller van het aantal behaalde finales op drie. Om een vierde eindstrijd te halen moet de ploeg van trainer Jürgen Klopp donderdag een in Spanje opgelopen 1-0 achterstand goedmaken tegen Villarreal.

De 'Yellow Submarine' zal met vertrouwen aantreden op Anfield. De Spaanse ploeg scoorde in 24 van de laatste 25 duels in Europees verband.

Voor Liverpool is de Europa League de ideale kans om Europees voetbal af te dwingen voor komend seizoen. Zowel Sevilla-Shakhtar als Liverpool-Villarreal begint donderdagavond om 21.05 uur.