Kevin Strootman wil na zijn rentree in de basisopstelling van AS Roma niet meer terugkijken op zijn knieblessures en zich alleen nog maar richten op de toekomst.

De Nederlandse middenvelder stond maandag voor het eerst in 463 dagen weer eens aan de aftrap. Met Strootman negentig minuten op het veld wonnen de Romeinen met 3-2 bij Genoa.

"Ik voelde me goed", blikt de 26-jarige Rotterdammer tegenover het Italiaanse Premium Sport terug op zijn rentree. "We pakten de drie punten en ik heb negentig minuten gespeeld, dus ik ben heel erg gelukkig."

Eerder kreeg Strootman als invaller al speeltijd tegen Palermo en Udinese, maar de linkspoot merkte dat hij maandag nog over te weinig wedstrijdritme beschikte. "Ik zal wel erg moe zijn, maar dat is prima."

"Vanaf nu wil ik alleen nog maar vooruitkijken en niet meer achteruit. Ik geloof echt dat het ergste nu achter de rug is. Ik was er al twee weken klaar voor, maar de trainer wilde niet haasten en dat heeft goed uitgepakt."

Champions League

Doordat stadgenoot Lazio van Internazionale won, was Roma zondag al zeker van de voorrondes van de Champions League. Strootman hoopt echter dat hij nog directe plaatsing voor de groepsfase kan afdwingen met de 'Giallorossi'.

"Ons doel is de tweede plek", aldus de oud-speler van Sparta, FC Utrecht en PSV. "We moeten onze laatste twee wedstrijden winnen en dan afwachten wat er gebeurt, meer kunnen we niet doen."

Roma heeft met nog twee competitieduels voor de boeg twee punten minder dan nummer twee Napoli. Juventus legde eerder al beslag op de titel in de Serie A.

Bekijk het programma en de stand in de Serie A