Marouane Fellaini en Robert Huth zijn door de Engelse voetbalbond aangeklaagd voor vermeend "gewelddadig gedrag" in de Premier League-wedstrijd tussen Manchester United en Leicester City.

Volgens de FA waren de Belgische middenvelder en de Duitse verdediger afgelopen zondag betrokken bij een incident dat niet werd opgemerkt door scheidsrechter Michael Oliver.

Op basis van camerabeelden stelt de Engelse bond echter alsnog een onderzoek in tegen het tweetal, meldt de FA in een verklaring op de website.

In de 21e minuut van het treffen op Old Trafford (1-1) zou Huth aan de haren van Fellaini hebben getrokken, waarop de Belg zijn elleboog in de nek van de Duitser plantte en daarna een klap uitdeelde.

Beide spelers, die waarschijnlijk een schorsing tegemoet kunnen zien, hebben tot woensdagavond 19.00 uur om te reageren op de aanklacht van de FA.

Video: Van Gaal trekt aan haren Engelse verslaggever

Van Gaal trekt aan haren Engelse verslaggever
Van Gaal trekt aan haren Engelse verslaggever

Na afloop van de wedstrijd sprong United-manager Louis van Gaal voor de camera in de bres voor Fellaini. "Als ik jou bij je haar pak, hoe zou jij dan reageren?", vroeg de Nederlandse coach aan een journalist.

"Ieder normaal mens zou zo reageren", zei Van Gaal, die even aan het haar van de verslaggever plukte. "Alleen bij seks-masochisme is dit toegestaan, in andere situaties niet. Het had een strafschop voor ons moeten zijn."

Leicester kroonde zich zondag door het gelijkspel in Manchester United nog niet tot kampioen, maar kon maandag alsnog de eerste landstitel in de clubhistorie vieren door het puntenverlies van Tottenham Hotspur bij Chelsea.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League