Ajax-trainer Frank de Boer is blij met de woorden die zijn spelers na afloop van de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen FC Twente gebruikten. De oefenmeester zegt dat zijn manschappen zich terdege beseffen dat de titel nog lang niet binnen is. 

"Natuurlijk waken we voor een euforiestemming", begint De Boer zijn verhaal op de clubsite.

"Daarom was ik heel blij met de interviews die ik na afloop zag van de spelers. Ik kijk dat altijd wel een beetje na. Het besef was er dat we een goede uitslag hebben neergezet tegen FC Twente, maar we staan nu nog met lege handen en moeten het eerst nog afmaken. Dat besef is er dus wel degelijk."

Ajax verdedigt zondag in het laatste competitieduel een voorsprong van zes doelpunten op naaste achtervolger PSV. De Amsterdammers hebben normaal gesproken dus aan een overwinning bij De Graafschap genoeg om zeker te zijn van de landstitel.

De Boer is tevreden over de inbreng van Amin Younes. De Duitse dribbelaar was afgelopen weekeinde in de Arena met een goal en twee assists uitblinker aan de kant van Ajax. "Zijn achilleshiel was dat hij altijd na twintig minuten of een half uur wegzakte. Hij wordt steeds sterker, we hebben nu ook wat meer rust."

"Maar dat hij steeds constanter wordt, dat is zijn grote winst. Dat zal Robben ook in zijn jonge jaren gehad hebben. Dat geldt een beetje voor alle buitenspelers, ze moeten toe naar tien goede acties voor, maar ook na rust."

Fischer

Ook Viktor Fischer krijgt de complimenten van De Boer. De Deense aanvaller heeft een moeizame periode achter de rug en was tegen FC Twente als invaller verantwoordelijk voor de 3-0. "Ik wist bijna zeker dat het een goal zou worden. Ik heb hem namelijk een hele week zien trainen. Hij is uit een dalletje gekropen en wordt daarvoor beloond met een invalbeurt en een goal. Daarom heb ik hem er ook in gezet."

De Boer zat twee weken geleden om de tafel met Fischer. 'Ik heb drie kwartier met hem gesproken. In de twee weken daarna is hij helemaal opgeleefd. Hij heeft het schakeltje gevonden."

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie