Direct na het cruciale puntenverlies met Tottenham Hotspur bij Chelsea (2-2) heeft trainer Mauricio Pochettino Leicester City gefeliciteerd met de historische landstitel.

Volgens de 44-jarige Argentijn heeft de club het geweldig gedaan. "Ik wil Leicester City, trainer Claudio Ranieri, de spelers en supporters feliciteren met hun fantastische seizoen", zei hij.

"Ik ben teleurgesteld omdat ik dacht dat we in de race zouden blijven. Na de 2-1 van Chelsea kon alles weer gebeuren. Toch ben ik ook trots."

Tottenham Hotspur stond maandag bij rust nog met 2-0 voor op Stamford Bridge. Na rust gaf het de zege weg door treffers van Gary Cahill en Eden Hazard.

"Wij vochten voor de titel, maar Chelsea ging er ook vol voor. Het maakte me trots om te zien hoe Chelsea ons respecteerde. Zo moeten we volgend seizoen doorgaan", had Pochettino desondanks genoten.

Video: Leicester City viert kampioenschap

Les

De trainer van de Spurs hoopt dat zijn spelers lering trekken uit de verloren titelstrijd. "We moeten nu laten zien dat we sterk zijn. Dit was een goede les, we zijn het jongste team in de Premier League."

"Onze supporters moeten ook trots zijn. We hebben veel potentie voor de toekomst. We moeten realistisch zijn en onze spelers feliciteren."

Er zijn in de Premier League nog twee wedstrijden te gaan. Het verschil tussen Leicester en de Spurs is met zeven punten onoverbrugbaar voor de Londenaren.

Hiddink

Chelsea-trainer Guus Hiddink, die Leicester met het gelijkspel aan de titel hielp, had na de wedstrijd contact met college Claudio Ranieri van de koploper.

"Ik heb net een telefoontje gekregen van mijn collega Claudio Ranieri van Leicester. Hij bedankte mij voor de manier waarop we in de tweede helft hebben gespeeld'', liet hij weten.

Hiddink en Pochettino moesten maandagavond diverse keren ingrijpen op Stamford Bridge om duwende en trekkende spelers uit elkaar te halen en verdere escalatie te voorkomen.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League