Almere City en MVV zijn maandagavond goed begonnen aan de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Beide ploegen kwamen in eigen huis tot winst.

Almere City was met 4-1 te sterk voor FC Emmen. MVV versloeg FC Volendam op de valreep met 2-1.

In Almere kwam de thuisploeg vroeg op voorsprong door een treffer van Ricardo Kip. Na 24 minuten verdubbelde Soufyan Ahannach de score. Nog voor rust werd het 2-1 door een eigen doelpunt van Kees van Buuren.

Diep in de tweede helft zorgde Enzio Boldewijn namens Almere City weer voor een marge van twee en vervolgens zorgde Ahannach er met zijn tweede doelpunt voor dat de ploeg van trainer Jack de Gier een uitstekende uitgangspositie heeft voor de return.

Video: Samenvatting Almere City-FC Emmen

MVV

Bij het duel tussen MVV en FC Volendam werd er eveneens vroeg gescoord. Daar was Stef Peeters al na vijf minuten trefzeker. Enkele minuten voor tijd kwamen de bezoekers op gelijke hoogte doordat Kevin van Kippersluis een strafschop benutte.

Dat leek de eindstand te gaan worden, maar in de slotseconden kopte Daryl Werker MVV alsnog naar de zege. Vrijdag worden om 18.30 uur de returns afgewerkt.

Video: Samenvatting MVV-FC Volendam

Programma

De winnaar van het tweeluik tussen Almere City en Emmen speelt volgende week vrijdag tegen Willem II of Excelsior. MVV of Volendam speelt dan tegen De Graafschap.

Ook Go Ahead Eagles-VVV-Venlo en FC Eindhoven-NAC Breda staat dan op het programma. De returns van die wedstrijden zijn op maandag 16 mei.

De overgebleven vier clubs strijden om twee plaatsen in de Eredivisie, waaruit SC Cambuur al rechtstreeks is gedegradeerd. Kampioen Sparta is al zeker van promotie.